Riscă 15 ani de detenție

Recent, în spitalul raional din Șoldănești, a decedat un cetățean. Potrivit anchetei preliminare, acesta ar fi rezultatul unui conflict.

Astfel, la 24 martie 2022, oamenii legii din cadrul Inspectoratuilui de poliție Șoldănești a pornit urmărire penală în baza art.151 alin.(4) Cod penal, ”vătămarea intenționat gravă a sănătății, care este periculoasă pentru viață și care a provocat decesul victimei. Din materialele anchetei, am aflat că la 21 martie 2022, aproximativ în jurul orelor 15.00, C.G. trebăluia prin gospodăria proprie, din  raionul Șoldănești. Chiar dacă era în stare de ebrietate, el era conștient de faptul de acțiunile sale. Ca rezultat, în urma unui conflict, produs între acesta și un consătean, care era prin preajmă, i-a aplicat lui B.S. mai multe  lovituri cu un topor și un par din lemn în regiunea organelor de importanță vitală. Victimei i-au fost cauzate leziuni corporale, care, în ansamblu, se califică ca vătămări grave periculoase pentru viață. Chiar dacă medicii au încercat să-l salveze, în rezultatul traumelor, în noaptea spre 24 martie 2022, victima a decedat în spitalul raional Șoldănești.

La 24 martie 2022, cetățeanul C.G. a fost reținut în calitate de bănuit pe un termen de 72 ore. El a fost pus sub învinuire de procurori în baza art. 151 alin.(4) Cod penal. La 25 martie 2022, Instanța de Judecată Orhei cu sediul Șoldănești a admis demersul procurorilor și a aplicat în privința învinuitului C G măsura preventivă arestul pe un termen de 30 zile.

Dacă va fi găsit vinovat de infracțiunea ce i se incriminează, învinuitul C.G. riscă o pedeapsă de la 12 la 15 ani închisoare.

Este de menționat faptul că, toate persoanele reținute și cărora le-a fost atribuit statut de învinuit în cadrul cauzei penale, se prezumă a fi nevinovate, până când vinovăția lor va fi stabilită de către Instanța de Judecată competentă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.