Să-l cunoaștem pe Eminescu

Luceafărul literaturii noastre s-a născut la 15 ianuarie 1850, în orașul Botoșani. Acst lucru l-au spus și elevii din gimnaziul Cușmirca. Mihai Eminescu ar fi împlinit 170 de ani de la nașterea sa. Respectând tradiția, la 15 ianuarie, în fiecare an, elevii îi aduc poetului un omagiu. Cu prilejul zilei de naștere, la Cușmirca a fost organizată o serată, consacrată Poetului. În cadrul evenimentului, elevii claselor a Vl-lX-a au participat la un concurs în care echipele trebuiau să aducă opera clasicului în scenă.

Pentru a-I aprecia pe cei mai informați, a fost format și un juriul, în componența căruia au fost Silvia Moscalu, directorul instituției, Elena Stoian, profesoară de limba română, Lilia Rotaru, profesoară la clasele primare. Echipele și-au ales și denumire: clasa a lX-a ,,Phoenix”, a Vlll-a ,,Micii poeți”,a Vll-a ,,Luceferii”, iar cei din clasa Vl-a – ,,Amicii lui Eminescu”. Prezentatorii acestei sărbători literare au fost elevii clasei a lX-a : Rodica Siminel și Victor Cucu.

În această competiție literară au învins membrii echipei ,,Phoenix” din clasa lX-a. După serată, Tamara Titomir, care a făcut parte din echipa învingătoare , a menționat că activitatea a fost foarte interesantă și utilă pentru elevi, mai precizând că, participând împreună cu colegii săi au consultat foarte multă literature astfel dând și dovadă că sunt stăduitori. În cadrul seratei a mai fost precizat că poetul Mihai Eminescu va rămâne mereu în sufletele tuturor.

 

Rodica Siminel, eleva clasei a lX-a, gimnaziul Cușmirca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.