Sala sportivă, motivație pentru tineri

Zi de sărbătoare pentru elevii liceului teoretic „Alexei Mateevici” din orașul Șoldănești. Sala de sport de aici a fost renovată și modernizată. Grație unui proiect european în sumă de jumătate milion de lei, administrația instituției de învățământ preuniversitar a reușit repararea și dotarea sălii de sport cu vestiare și cabine de duș.

La evenimentul consacrat dării în folosință a obiectului au fost prezenți partenerii de proiect, cadrele didactice, părinții și elevii. Copiii au recunoscut că sala arată mult mai bine și asta le sporește interesul de a face lecțiile de educație fizică.

Sala de sport a fost binecuvântată de părintele Ioan, parohul bisericii sfântul Antonie cel Mare, care a desfășurat o slujbă divină de sfințire a localului. Profesoarele de educație fizică speră că elevii vor avea mai mult interes nu numai pentru orele obligatorii de sport, dar vor participa și la activitățile extracurriculare organizate la această disciplină.

Potrivit conducătoarei liceului, costul proiectului „Oportunități comunitare pentru o viață activă a șoldăneștenilor” se cifrează la circa 600 mii lei. Cu un suport financiar de aproape jumătate de milion de lei a venit  Centrul de Informare pentru Autoritățile locale prin intermediul reprezentanței în Republica Moldova a Solidarity Fund PL.

Pentru a realiza cu succes toate lucrările de reparație, Consiliul Raional Șoldănești a contribuit cu o sumă de 210 mii lei. Administrațialiceului a alocat 20 mii lei. Ideea proiectului a venit de la Asociația Obștească Femina Nova Lex Nova. Anume reprezentații acestui ONG au scris și înaintat proiectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.