Se ceartă maturii de la primărie, dar suferă copiii de la grădiniță

Îmbrăcați în hăinuțe groase, cu căciuli pe cap și adunați grămăjoară își petrec orele micuții de la gradinița de copii din satul Vadul Rașcov, raionul Șoldănești. La primărie susţin că nu au ştiut că în grădiniţă este frig.
La sosirea echipei Impuls TV la grădiniță, temperatură de afară de +4C. În interiorul clădirii, mercurul din termometre indica +13. pentru a nu simţi frigul din sală, micuții erau îmbodoliți de-a binelea. De altfel, şi educătoarele aveau îmbrăcăminte groasă.
Chiar dacă la cazangerie dis-de-dimineață pornise focul, caloriferile din grupe erau abia călduțe.
La grădiniţa de copii ni s-a spus că ar avea depozitate vreo 20 steri de lemne şi ar fi putut face focul. Pur şi simplu nu li s-a permis să pornească sezonul de încălzire în speranţa că în următoarele zile timpul ar putea să se încălzească.
De cu totul altă părere este conducerea satului. Mai mult, la primărie sunt încrezători că iarna va fi înfruntată cu uşurinţă.
În pofida frigului din grădiniță, copiii frecventează cu regularitate instituţia. Graţie activismului lor, şi educătoarele par a fi mai optimiste.
La Vadul Raşcov ni s-a spus că frigul din încăperi nu ar fi unica problemă cu care s-au confruntat cei de la grădiniță. Pe motiv că nu ar fi desfăşurat la timp licitaţia pentru procurarea alimentelor, pe parcursul a mai bine de o săptămână, copiilor li se dădea aceiaș hrană în toată ziua. Picii erau alimentaţi cu bucate pregătite din rezervele formate la grădiniță.
Clădirea unde actualmente este amplasată grădinița din Vadul Rașcov şi-a redeschis uşile în toamna anului trecut, după o pauză de câteva decenii. Din lipsă de finanţe, necesare pentru căldură, iarna trecută, instituţia îşi suspendase activitatea apoximativ o lună de zile. În prezent, grădiniţa este freventată de circa 60 de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.