Șoldăneștenii au blamat guvernarea

Locuitorii raionului Şoldăneşti au obosit de sărăcie şi corupţie. Ei au profitat de ocazia că membrii platformei civice Demnitate şi Adevăr au venit în Şoldăneşti şi s-au plâns de toate problemele pe care le au. Oamenii au spus că vor un trai mai bun. Anume pentru asta ei vor merge la Chişinău la 4 octombrie să protesteze.

Iniţial, oamenilor le era frică să-şi exprime cu voce tare nemulţumirea faţă de actuala guvernare. Situaţia s-a schimbat, însă, când membrii platformei „DA” au început să vorbească despre escrocheriile pe care le-au făcut demnitarii de la putere.

Moderatorii întrevederii au vorbit despre furtul miliardului, corupearea justiţiei şi a altor instituţii de stat. S-a accentuat şi faptul că pensiile sunt mici în timp ce tarifele la serviciile comunale sunt în creştere.

Pe măsură ce oamenii se adunau, discuţiile de la tribună erau mai aprinse. Unii şoldăneşteni au prins la curaj şi au vorbit la microfon. Alţii au decis să susţină în măsura posibilităţilor lor concetăţenii, care deja a treia săptămână zi şi noapte protestează în PMAN.

Mulţimea prezentă la mitingul din Şoldăneşti a declarat că nu se va da bătută şi va cere în continuare să li se întoarcă ţara înapoi. O parte dintre cei prezenţi au spus că vor merge duminică la Chişinău pentru a participa la următorul miting.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *