Șoldăneștii sifonează imaginea țării. NOTA INFORMATIVA sau ÎNTREBĂRI FĂRĂ RASPUNS

EXTRAS dintr-un mesaj, expediat la IMPULS TV Deci, afirmaţia ,, În document se constată că noua structură SA „Salubritate Şoldăneşti” doar pentru renovarea sediului care nu-i aparţinea a cheltuit 3 mln de lei. ,, este un fals.

Cum poate un reporter profesionist, fără să verifice, să citeze un aşa zis document al unui organ de drept regional neidentificat în reportaj?

1.CR Şoldăneşti trebuia să creeze o societate pe acţiuni care să presteze servicii de gestionare a deşeurilor în aria proiectului 23 primării din raionul Şoldăneşti şi 4 primării din Rezina. Când a fost fondată această SA, cu ce se ocupă ea în domneiul dat? Echipamentul dat de nemţi se află în gestiunea SA sau e la Regia Aoa Soldănești?
2. Tomberoanele au fost repartizate în 2013-2014. În care localităţi deşeurile se colectează separat? Ce se face mai departe cu dânsele?
3. În ce situaţie este punctul de colectare și prelucrare a deșeurilor de la Parcani?
4. Care este situația la staţia de sortare şi balotare care urma să fie amenajată la Şoldăneşti? Cine gestionează staţia şi ce se întâmplă cu deşeurile (plastic, hartir, sticlă, metal etc. adunarte la staţie?
5. Ce venituri provin de la reciclarea deşeurilor, cine le încasează şi cum le foloseşte?
6.Cine se ocupă cu compostarea pe loc a deşeurilor menagere?
7. Care sunt taxele pentru evacuarea deşeurilor achitate de cetăţeni şi persoane juridice, cât s-a acumulat în bugetul oraşului Soldănești de la această activitate în 2014 și 2015?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.