MOLDOVA+ Tatiana LISNIC: Să mă întorc acasă și să găsesc mai multă lume FERICITĂ

Tatiana Lisnic, originară din Cobâlea, Şoldăneşti, a susținut admiterea la Conservatorul de Stat „G.Muzicescu” (Actuala Academie de Muzică şi Arte), având deja la activ Colegiul „Ştefan Neaga”. Studiind la colegiu, un timp activase ca solictă în Orchestra prezidenţială. La Concursul naţional „A.Stârcea”, organizat de Maria Bieşu, luase Premiul Uniunii Compozitorilor din Moldova. Dar când a venit după rezultatele sesiunii de admitere, i s-a spus că nu a acumulat numărul necesar de puncte. Cineva i-a şoptit că în baza rezultatelor înregistrate ar putea fi admisă la o facultate similară în România. Astfel a ajuns studentă la Academia de Muzică din Cluj-Napoca.
Chiar din primul an de studii, Tatiana a început să colaboreze activ cu Filarmonica de Stat din Târgul Mureş, se produce în diferite spectaciole de operă, iar în vacanţa de vară participă la un concurs de muzică clasică la Piatra-Neamţ şi se învrednieşte de Premul Mare – o bursă de studii la Academia din Cluj-Napoca. La Concursul Internaţional de Canto de la Brăila din anul următor la fel devine laureată. Cât a studiat la Cluj, Tatiana a participat la mai multe concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, ajungând în topul premianţilor. În cadrul unei stagiuni, a fost angajată în calitate de prim-solistă la Opera de Stat din Cluj-Napoca.

După încheirea studiilor a fost invitată în calitate de solistă la Teatrul de Operă din Viena. Într-in interviu de prin 1999, ea menţiona că, după acumularea experienţei, speră să se angajeze la Teatrul de Operă şi Balet din Chişinău. În cele din urmă, însă, împreună cu familia, s-a stabilit cu traiul pe insula Malta, asumându-şi statutul de liberă profesionistă.
Într-un interviu pentru săptămânalul „CUVÂNTUL”, oferit la începutul anului 2017, Tatiana recunoştea că dorul de casa părintească, de plaiul natal, de oamenii de la baştină nu i-l poate stinge nici o realizare: “Ceea ce mi-aş dori în mod deosebit este să mă întorc acasă şi să găsesc mai multe feţe zâmbitoare în stradă. Să găsesc lumea mai împlinită, mai fericită…”, spunea Tatiana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.