Tinerii își doresc bunici informați

Am făcut câteva încercări de a mă întâlni, în cadrul unei adunări, cu cetățeni din localitățile raionului Șoldănești. De fiecare dată, oamenii își cereau scuze că nu vor putea veni la aceste întrevederi. Chiar dacă recunoșteau importanța temei abordate.

Cu bună seamă, toamna, moldovenii nu au timp pentru a sta la taifas. Acum tocmai e timpul să adune rodul muncii depuse pe parcursul anului.

În pofida acestui impediment, la Răspopeni și-au exprimat disponibilitatea. A fost o condiționare: la întrunire să participe și elevii din clasele liceale. Am acceptat, și nu am regretat. De rând cu cei peste 20 de maturi, tinerii s-au inclus activ în discuție. Mai mult, ei au manifestat un interes vis-a-vis de educația mediatică. Anume generația nouă s-a arătat îngrijorată că bunicii lor nu sunt informați în măsura cuvenită din care cauză sunt lesne manipulați.

În cadrul întâlnirii, am aflat că și satul Răspopeni are câțiva jurnaliști. M-am bucurat că o fetiță și un băiat au spus că vor să îmbrățișeze profesia de jurnalist.

În mare parte, discuția a fost una interesantă și grație faptului că, alături de mine, în calitate de moderator, am avut-o pe profesoara Galina Caba. De altfel, țin să-i menționez pentru suport și doamnei director a liceului din Răspopeni, Eugenia Jora, care a pus umărul la anunțarea consătenilor să vină la eveniment.

Chiar dacă este toamnă și omul de la țară are mult de lucru, în micile pauze el vrea să fie la curent cu ce se întâmplă în preajmă, dar și în ansamblu, în lume. Scopul întâlnirii noastre a fost să-i ajutăm să selecteze adevărul de minciună, difuzată prin intermediul presei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.