Toată viața cânt. Soprana din Cobâlea cucerește Europa

Soprana Tatiana Lisnic, născută în Republica Moldova, și-a început studiile la școala de muzică din Chișinău, urmând ca mai apoi să-și definitiveze studiile universitare de specialitate la Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A urmat cursuri de perfecționare vocală în Italia cu prof. Alida Ferrarini.
A debutat la Opera din Cluj în rolul Nedda din Paiațe de Ruggero Leoncavallo și în rolul Ilia din Idomeneo de W.A. Mozart.
A beneficiat de o bursă de studii din partea Fundației Herbert von Karajan, primind statutul de invitat permanent al Operei de Stat din Viena, interpretând rolurile: Adina, Lauretta, Susanna, Nanetta, avându-i printre alte nume sonore a vieții artistice vieneze și pe Maestru Riccardo Mutti drept colaboratori.
A colaborat cu numeroase teatre lirice ale lumii, sub baghetele dirijorale a unor importanți dirijori, ca: Scala din Milano cu Riccardo Mutti, Teatrul din Florența, Opera din Bruxelles alături de A. Pappano, Opera din Strasbourg, Covent Garden, Operele din Berlin, Hamburg, Frankfurt, Opera din Zürich, Palatul Cultural Sf. Sofia din Valencia și Opera Bastille din Paris.
Pe lângă activitatea bogată legată de genul liric, soprana Tatiana Lisnic și-a îmbogățit repertoriul personal și cu compoziții de lied și vocal-simfonic, susținând numeroase concerte în Germania, Austria, Franța și Spania sub baghetele dirijorale ale maeștrilor: J. Lopez-Cobos, Riccardo Mutti și Marcello Viotti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.