Trei tineri pictori din Șoldănești, premiați de CNA: ”Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”

Antonela Iațco, Andrei Gligor și Mihai Pânzari din Șoldănești sunt printre învingători ai concursului de desen ”Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”. În ansamblu, organizatorii au evidențiat 14 tineri, care au venit cu cele mai bune opere.

Concursul respective este organizat de Centrul Național Anticorupție (CNA) cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei în cadrul proiectului „Consolidarea funcțiilor de prevenire și analiză a CNA”, implementat de PNUD. Competiția este la a patra edițieși s-a desfășurat în perioada 12 octombrie – 24 noiembrie. Să-și demonstreze capacitățile au fost invitați tineri cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ cu profil de arte plastice. Tinerii au fost invitați să ilustreze prin intermediul desenului, într-un mod original și cu impact vizual, cele 12 politici de asigurare a climatului de integritate instituțională, cum ar fi conflictul de interese, favoritismul sau etica profesională a agenților publici.

Spre deosebire de edițiile precedente, în acest an concursul a fost organizat în două etape. În debut, participanții au asistat  la o sesiune de instruire privind tematicile care vor fi ilustrate în lucrări, după care au realizat schițele lucrărilor în cadrul unui atelier de creație. Talentul copiilor a fost apreciat de o comisie formată din reprezentanți ai CNA, parteneri de dezvoltare și mediul artistic.                                                                                                                                                          La a IV ediție au participat 122 de tineri. Potrivit condițiilor, fiecare din cei 14 câștigători ai concursului de desen se va alege cu o tabletă grafică. Lucrările selectate vor fi incluse în Calendarul integrității – 2018, care va fi realizat în decembrie curent și va fi distribuit autorităților centrale și locale, precum și profesioniștilor din diferite domenii pentru cultivarea spiritului de toleranță zero fată de corupție. Totodată, cele mai inspirate lucrări vor fi obiectul unei expoziții tematice, care se preconizează a fi desfășurată la începutul anului viitor.

Ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului de desen se va desfășura în cadrul lucrărilor Conferinței Naționale Anticorupție 2017, care va avea loc la 12 decembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.