Un sfert din buget, pentru comoditățile pacientului

Frumos, curat şi cald. Exteriorul spitalului raional Şoldăneşti este de nerecunoscut. Graţie unui proiect, administraţia instituţiei medico-sanitare a reuşit să schimbe toate uşile, ferestrele şi să izoleze termic imobilul. Ptoate acestea se estimează la 3 mln lei.

De la darea în folosinţă a clădirii la sfârşitul anilor 80 ai secolului trecut, exteriorul spitalului raional Şoldăneşti nu a fost reparat capital. Din lipsa surselor financiare, aici se făceau numai reparaţii cosmetice, exteriorul fiind doar cârpit.

Medicul şef recunoaşte că fără de ajutorul Fondului pentru Eficienţă Energetică, era imposibilă reparaţia şi izolarea termică a exteriorului spitalului. Suportul acordat se cifrează la 3 milioane lei, sumă echivalentă cu un sfert din bugetul anual al instituţiei. Veaceslav Palii susţine că în cazul în care ar fi fost nevoiţi să facă reparaţia din surse proprii, angajaţii ar fi trebuit să renunţe chiar şi la salarii.

Lucrătorii firmei care execută lucrările de reparaţie dau asigurări că în câteva săptămâni vor duce la capăt proiectul.

Potrivit lui Veceaslav Palii, în ultimii cinci ani, la spitalul raional au fost implimentate proiecte în valoare de 20 mln de lei. Banii au fost direcţionaţi la reparaţia capitală în câteva secţii, la dotarea saloanele şi cabinetelor medicilor cu echipament performant. Este important că a redus consumul de energie. Medicul şef a precizat că acum, la spital, sunt în aşteaptă rezultatelor unui alt proiect ce ţine de schimbarea acoperişului spitalului raional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.