Au închis porţile satului. Aşa spun locuitorii satului Mihuleni despre închiderea şcolii din localitate. Numărul mic al copiilor pune sub semnul întrebării şi grădiniţa de aici. Oamenii speră că implimentarea reformei administrativ-teritoriale le va salva satul şi astfel vor fi reabilitate instituţiile publice.
Acum 15 ani, la Mihuleni îşi făceau studiile aproximativ 120 de elevi. Altă sută de copii aveau vârstă preşcolară. Oamenii erau bucuroşi că, deşi satul e mic, ei au de toate pentru o viaţă decentă. Actualmente, situaţia s-a schimbat. Pe motiv că în cele patru clase primare erau înscrişi doar opt elevi, de la începutul anului de învăţământ, şcoala a fost reorganizată în grădiniţă. Toţi copii de vârstă şcoalară şi preşcolară din sat ar putea încăpe într-o singură grupă.
Localnicii sunt de părere că situaţia ar putea fi salvată. Acest lucru s-ar întâmpla dacă s-ar implimenta reforma administrativ-teritorială. În opinia lor, o primărie la mai multe sate ar fi o soluţie ideală pentru că ar fi una puternică.
O parte din mihuleneni privesc cu scepticism la implimentarea reformei administrativ-teritoriale. Ei pledează pentru reducerea funcţionarilor de stat, dar cu condiţia să li se păstreze primăria din sat.
Vasile Parascovei salută reformarea. Dânsul susţine că satul Mihuleni ar avea de câştigat.
Actualmente, în satul Mihuleni locuiesc vreo 500 persoane. Două treimi din aceştia au atins vârstă pensionară. Natalitatea este în declin, în timp ce numărul celor decedaţi e în creştere.