Liceul de la Olișcani, reorganizat

Raionul Șoldănști a mai pierdut un liceu. În acest an de studii, instituția de învățământ preuniversitar din satul Olișcani a fost reorganizată în gimnaziu. Elevii regretă că nu mai au clase liceale în școala lor. De fapt, aici deja de patru ani nu este clasa a X-a.

Reorganizarea instituției de învățământ din liceu în gimnaziu nu a adumbrit prima zi de școală din acest an. Îmbrăcați la patru ace, cu flori, caiete și manuale noi, elevii au pășit pragul școlii pentru prima dată în acest an de studii. Cele mai multe emoții le-au avut copii din clasa întâi, dar și absolvenții dintr-a noua.

Și părinții regretă că nu mai au liceu în localitate. Totuși, ei se bucură că au o școală de circumscripție în apropiere. Dânșii sunt mândri că elevii din Olișcani sunt printre fruntași la învățătură în instituțiile unde-și continuă studiile.

Pedagogii de la gimnaziul din Olișcani au urat drum bun elevilor în noul an de învățământ. La careul solemn dedicat primei zile de școală, Violeta Popa, managerul instituției de învățământ și-a exprimat dorința de a avea tot mai mulți elevi sârguincioși.

La gimnaziul din satul Olișcani își fac studiile 230 de elevi. Conform datelor oficiale, în ultimii ani, numărul elevilor este în descreștere. Anul trecut, în insituția de învățământ de la Olișcani au învățat vreo 250 de copii.

Acum câțiva ani, în raionul Șoldănești funcționau șapte licee în orașul Șoldănești fiind două și câte unul în localitățile Cotiujenii Mari, Răspopeni, Vadul-Rașcov,Cușmirca și Olișcani. Din cauza reducerii numărului de elevi, actualmente în raion au statut de liceu doar insituțiile de învățământ preuniversitat din Șoldănești și Cotiujenii Mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.