Fruntașii neamului, evidențiați

În anul curent, manifestația consacrată aniversării a 25 de la semnarea Declarației de independență a Republicii Moldova s-a desfășurat la Cobâlea, în preajma stejarului multisecular, unde pe timpuri s-a odihnit Ștefan cel Mare. Participanții la eveniment au depus flori la bustul marelui voievod.

Cu frumosul prilej, administrația raionului a menționat cu diplome speciale un grup de locuitori ai raionului, printre care cei șase șoldăneșteni, ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, personalități marcante, oameni care au contribuit la consolidarea raionului. Omului de arte, sculptorului Ion Daghi, originar din satul Olișcani, raionul Șoldănești, i-a fost conferit titlul de Cetățean de onoare al raionului Șoldănești.

Activități culturale cu ocazia aniversării a 25 a independenței Moldovei s-au desfășurat și în localitățile raionului. Spre exemplu, la Rogojeni, după concertul festiv, localnicii au participat la competiții sportive, la concursurile celui mai bun interpret și cea mai reușită pereche de dansatori.

De rând cu artiștii amatori din partea locului, în fața participanților la manifestații au evoluat artiști din capitală, între care Vitalie Dani, Rodica Ciobanu și Vasile Pascaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.