”Alexei Mateevici”, campion

Cei mai buni elevi din raionul Șoldănești învață la liceul teoretic „Alexei Mateevici” din oraș. Performanța acestora este confirmată de rezultatele olimpiadei raionale. Instituția s-a plasat pe primul loc după numărul premianților și punctajulu. Locul al doilea l-au cucerit elevii liceului teoretic “Ștefan cel Mare”.
Mai mulţi ani consecutiv, elevii de la liceul „Alexei Mateevici” nu cedează pozițiile. Și în acest an, ei au demonstrat că sunt primii la învățătură. Conform rezultatelor de la olimpiada raională, aceștia au acumulat vreo 150 de puncte. E de două ori mai mult, decât colegii lor de la liceul teoretic “Ștefan cel Mare”. Liderii au luat diplome, practic, la toate disciplinele. Fiecare al treilea din aceşti premianţi a primit diplomă de gradul întâi. Cele mai multe victorii ei le-au obținut la limba și literatura română, limba și literatura rusă și limbile străine.
Elevii de la liceul teoretic “Ștefan cel Mare” au acumulat peste 70 de puncte. Fiecare al șaptea premiant de la instituţia dată s-a învrednicit de diplomă de gradul întâi. Cei de la „Ștefan cel Mare” au avut cele mai mari succese la fizică și la chimie.
Pe locul al treilea în clasament a fost plasat liceul teoretic din Cotiujenii Mari. Elevii instituției vizate au obținut 48 de puncte. Fiecare al patrulea premiant a fost menționat cu diplomă de gradul întâi. Dânşii s-au evidenţiat la limba și literatura română, istorie, informatică și matematică.
Cu un punctaj de 22, locul al patrulea i-a revenit liceului teoretic din satul Răspopeni. De aici doar un singur elev a luat diploma de gradul întâi, la fizică. Liceul teoretic din satul Olișcani a fost prezent la olimpiadă cu vreo 20 de elevi. Doi dintre aceştia au primit mențiuni la limba și literatura română și la chimie.
La treapta gimnazială, cele mai bune rezultate le-a înregistrat instituţia din satul Chipeșca. Gimnaziștii de aici au acumulat 20 de puncte. Cu două puncte mai puțin au avut elevii gimnaziului din satul Dobrușa. Următoarea poziție în clasament a fost oferită şcolii din satul Samașcani, care au obținut 16 puncte. Locul al patrulea l-ea revenit elevilor din satul Vadul Rașcov. Topul este urmat de gimnaziul din satul Șestaci, elevii căruia au obținut 6 puncte. Cu o diferență de un punct, gimnaziștii din satul Cușmirca au fost plasați pe locul al șaselea. Elevii de la gimnaziile din satele Salcia și Alcedar nu au obținut niciun punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.