Ambasadorul Japoniei în Moldova monitorizează investițiile acordate la Șoldănești

Locuitorii raionului Șoldănești au avut posibilitatea să mulțumească pe viu Guvernului Japoniei pentru suportul financiar acordat și investiții implimentate în raionul Șoldănești. Masanobu Yoshii, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, a efectuat o vizită de lucru la câteva instituții publice din orașul Șoldănești. Printre acestea se numără și Spitalul raional, unde în ultimul deceniu, poporul japonez a investit circa 100 mii dolari.

Oaspetele din țara soarelui răsare a fost întâmpinat cu pâine și sare, așa cum se cuvine la moldoveni. Oficialul a mers la Spitalul raional să vadă cum au fost valorifate sursele financiare oferite de guvernul său.

Ambasadorul Japoniei în Moldova s-a arătat mulțumit de achizițiile făcute de administrația instituției medico-sanitare. Lui i s-a arătat toate utilajale și echipamentele medicale procurate din banii donați. Din sursele oferite de Guvernul Japoniei au fost procurate mai multe utilaje medicale performante, printre care un scanner cu ultrasunete și un inhalator modern util în secția de pediatrie.

Veceaslav Palii, medicul șef al Spitalului rational Șoldănești, a menționat că grație echipamentului medical procurat serviciile medicale sunt mai accesibile locuitorilor din raion.

Despre importanța echipamentelor medicale moderne procurate din banii japonezilor a vorbit și pacienții prezenți la întrevedere. Aliona Pânzari, managera liceului teoretic Alexei Mateevici, a precizat că acum pacienții nu mai sunt nevoiți să meargă la o distanță de 100 km, în capitală, pentru investigații. În plus, pacienții asigurați beneficiază de de examinări gratuite.

În semn de respect pentru aportul considerabil adus raionului, administrația raionului i-a organizat lui Masanobu Yoshii o vizită la liceul teoretic Ștefan cel Mare, unde a fost întâmpinat cu cântece și poezii de elevi. Oaspetele a mai fost la stejarul lui Ștefan cel Mare din Cobâlea și la mănăstirea Cușelăuca.

Potrivit informațiilor oferite de către Veceaslav Palii, medicul șef al spitalului raional Șoldănești, în ultimul deceniu, administrația instituției a implementat proiecte în valoare de peste 30 milioane de lei. Din acești bani au fost achiziționate diverse aparate medicale, îmbunătățile condițiile de prestare a serviciilor medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.