Apeduct și canalizare și la Dobrușa

Problema privind aprovizionarea cu apă potabilă a oamenilor din comuna Dobruşa, raionul Şoldăneşti, ar putea fi rezolvată. Constructorii promit că în toamnă locuitorii vor fi deja conectaţi la apeduct.
Localnicii susţin că apa din fântânile de mină de la ei din comunitate conţine impurităţi şi este periculoasă pentru sănătate. Dovadă sunt şi rezultatele testelor de laborator, efectuate recent la apa din fântâna din preajma grădiniţei şi gimnaziului din sat. Specialiştii au constatat că substanţele nocive depăşesc de câteva ori norma. Şi oamenii îşi doresc foarte mult să aibă apeduct.
La primăria comunei ni s-a spus că anume construcţia apeductului a fost una din priorităţile administraţiei publice locale. Tocmai din acest motiv, aici au căutat surse şi au construit un sistem de aprovizionare cu apă pentru satele Zagorna şi Receşti. Acolo apa era deficitară şi oamenii erau nevoiţi să parcurgă km întregi pentru o căldare cu apă.
Actualmente, în comună, lucrările de construcţie sunt în toi. Muncitorii speră că în toamnă vor da apeductul în folosinţă. Potrivit lui Victor Grosu, primarul comunei Dobruşa, taxele pentru apă vor fi coordonate cu cetăţenii astfel, încât preţul să fie accesibil pentru ei, iar suma acumulată să acopere cheltuielile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.