Atașată de copii, școală și oamenii din sat

De-a lungul anilor, participând la olimpiada la matematică, mai mulți elevi din satul Chipeșca reveneau acasă cu mențiuni. Unora dintre cei, care au obținut dreptul să apere cinstea raionului, li s-a propus să-și continue studiile în instituții de învățământ cu studiere aprofundată a matematicii. Dânșii susțin că acesta ar fi și meritul profesoarei lor de matematică, Silvia Marinescu.

Chiar dacă este originară din satul Răspopeni, după absolvirea Universității pedagogice din Tiraspol, Silvia Marinescu a acceptat cu plăcere propunerea să se încadreze în muncă la gimnaziul din satul megieș Chipeșca. Anume aici, în 1982, tânăra specialistă și-a început biografia de muncă. Și din start a dat dovadă de perseverență și dragoste față de discipoli. Pentru aceste acalități, dar șipentru aptitudini organizatorice, acum treisprezece ani, Silviei Marinescu îi este încredințată conducerea gimnaziului Chipeșca.

 

 

”Am o pasiune deosebită pentru disciplina respectivă, recunoaște doamna profesoară. E infinită satisfacția pentru lecțiile desfășurate cu elevii. Îmi place să văd cum elevii judecă chiar și în cazul în care au de soluționat probleme dificile. Muncind cu elevii simt cum evoluez și eu, susține Silvia Marinescu. Mă conving că și în localitățile rurale avem copii talentați, capabili. Prea posibil că văzându-le posibilitățile și cunoștințele acumulate manifestate în cadrul olimpiadelor republicane, câtorva elevi din Chipeșca le-a fost înaintată propunerea să se transfere la învățat în Chișinău”, a precizat profesoara.

Potrivit informațiilor oferite la direcția raională de învățământ, administrația gimnaziului din Chipeșca  depune eforturi considerabile pentru a crea în instituție condiții bune pentru a asigura o reușită înaltă a copiilor. Pe parcursul ultimilor ani, aici au fost implementate mai multe proiecte.

Imagini: Victor SOFRONII

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.