Au fost desemnați învingătorii concursului raional ”Pedagogul anului”, ediția 2017

Ala Mândru, de la liceul Ștefan cel Mare din Șoldănești, a fost desemnată învingătoare în concursul raional ”Pedagogul anului”, ediția 2017. Inga Luca, de la gimnaziul Samașcani, a învins în categoria învățători. Pe motiv că participanții în competiție educatorilor nu au acumulat numărul necesar de puncte, primul loc în această categorie nu a fost acordat.

Finala concursului s-a desfășurat în trei etape. Potrivit Dianei Oprea, șefa Centrul Metodic al direcției de învățământ raionul Șoldănești, la prima fază, juriul a apreciat dosarele concurenţilor. La etapa a doua a fost evaluată măiestria pedagogică a participanţilor în cadrul orelor publice. La ultima fază, aspiranții au prezentat un discurs la tema „În numele viitorului, jur” şi au rezolvat o eventuală situaţie psihopedagogică.

În cadrul concursului între pedagogi, vel mai multe puncte le-a acumulat Ala Mândru, profesoară de limbă și literatură română de la liceul ”Ștefan cel Mare” din Șoldănești. Locul doi în clasament i-a revenit Margaretei Ouș, profesoară de biologie la gimnaziul Pohoarna. Pe treapta următoare a fost plasată profesoara Mariana Susan din Cușmirca. Din cei cinci pretendenți din categoria învățători, Inga Luca din Samașcani s-a dovedit a fi cea mai pregătită și s-a învrednicit de titlul de învingător. Dânsa a fost urmată de Ana-Maria Ștefârțâ din Poiana și Natalia Barcari din Olișcani. Experiența acumulată de-a lungul anilor au ajutat-o pe Raisa Svecla din Olișcani să acumuleze cele mai multe puncte în concursul educatorilor. Dar suma acumulată a fost mai mică, decât prevedea regulamentul. Pe locul trei printre educatori s-a plasat Valentina Carp din Cușmirca.

Organizatorii susțin că această competiției pune în valoare și promovează experiența avansată a cadrelor didactice, sporește prestigiul profesiei de pedagog, apreciază creativitatea, aspectul inovator al experienței. În cadrul concursului ”Pedagogul anului”, ediția 2017, au participat 21 concurenți, practic, dublu comparativ cu anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.