Bătută cu cruzime. Din gelozie

I-a ajuns cuțitul la os. O femeie din satul Vadul Rașcov, raionul Șoldănești cere autorităților ca soțul ei să fie pedepsit ]n conformitate cu legea. Deja un deceniu, dânsa ar fi victimă a violenței domestice. După ultima bătaie, femeia s-a ales cu diverse contuzii și o traumă cranio-cerebrală.
Din cauza multiplelor leziuni și traumatisme, femeia de 28 de ani a avut nevoie de ajutor medical. Ea susține că nici după 10 zile de tratament în secția chirurgie nu se simte mai bine.
Victima spune că nu e prima dată, când soțul ei îşi impune autoritatea în familie cu pumnul. Femeia precizează că prima oară a fost lovită chiar în ziua nunții.
Bătăile se repetau des, mai cu seamă când bărbatul era sub influența alcoolului. Maria susține că maltratările aveau loc în prezența celor trei copii minori. Dânsa spune că a apelat la ajutorul jurnaliștilor să îi facă dreptate, întrucât în sat nu are cine o ajuta. Multiplele apelări la poliţiştii din sat ar fi rămas fără atenţia acestora.
Femeia mai spune că omul legii le-ar fi zis că pentru a i se face dreptate, victima trebuie să achite o taxă de 3 mii de lei pentru avocat.
Bărbatul recunoaşte că şi-a bătut nevasta. El îşi motivează acţiunile prin gelozia care l-a cuprins la moment.
După revenirea de la spital, victima a spus că îi este frică să meargă acasă. Din această cauză, ea s-a stabilit la părinții ei. Dar soţul ei și aici vine să îi ceară socoteală și ar fi ameninţând-o cu moartea. Femeia vrea să meargă până în pânzele albe pentru a i se face dreptate și a trăi fără frică.
Maria Velişco nu vrea să-şi ierte soţul. Ea a conchis că nu mai vrea să fie victima violenţei în familie.

One thought on “Bătută cu cruzime. Din gelozie

  1. Despre ce fel de protectie a victimelor vorbeste Lilian Cazac? Batausul poate s-o bata pe biata femeie pana la ultma suflare, iar copiii vor pierde si pe unicul parinte grijuliu, nu glumiti si nu lasati sa vedeti daca el se „conformeaza ” ori nu se „conformeaza”, voi va ganditi ca acolo sunt 3 copii care vad violenta, traiesc in violenta???incepeti sa rezolvati pana la capat un caz de violenta, sa faceti bine unei femei si copilasilor sai. Ce fel de asistenta sociala e in satul acela ca ea timp de 10 ani nu a fost la curent de violenta care exista in familie, de ce nu s-a uitat la vanataile femeii, la vanataile copiilor? Pentru ce primeste banii asa lucrator social? Observ ca e partasa agresorului, nu a victimei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.