Bibliotecă și sală pentru sport, la grădinița de copii

Copiii din Olișcani, de acum încolo, dispun de condiții mai bune pentru a citi o carte sau a face sport. În cadrul grădiniței de copii ”Scufița roșie” din localitate a fost edificat un bloc, unde sunt amplasate bibiloteca pentru copii și sala pentru sport. Cheltuielile și le-a asumat administrația publică locală. Cu prilejul dării în folosință a acestora, a fost desfășurat un serviciu divin, la care au participat locuitori din sat, conducerea locală și raională. 

În cadrul festivității a fost menționat că primăria și consiliul sătesc acordă atenție sporită instituției preșcolare. Pe parcursul a vreo cinci ani, cu suportul Guvernului Romaniei, prin intermediul FISM, dar și din surse proprii ale APL, la grădiniță au fost schimbate ușile și ferestrele, a fost reparată capital pardoseala și renovat sistemul de încalzire. Tot în acest răstimp, la grădinița de copii a fost construit blocul sanitar și renovate rețelele electrice interne.

A suferit schimbări și teritoriul grădiniței. La instituție a fost instalat un sistem modern de supraveghere, fapt ce a contribuit la sporirea securității copiilor. De fapt, în semn de recunoștință, în cadrul evenimentului, picii de la grădiniță au prezentat un program artistic.

Autor: Liliana GARABAJIU-CIOBANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.