Elena Ciolpan și Ruslan Groza, pedagogii anului la Șoldănești

Elena Ciolpan, învăţătoare la gimnaziul din satul Olişcani, și Ruslan Groza, profesor de istorie la gimnaziul din Pohoarna, vor merge la etapa republicană a concursului „Pedagogul anului” din anul curent. Anume ei au acumulat cele mai multe puncte la etapa raională şi s-au plasat pe locul întâi.

Potrivit informaţiilor oferite la direcţia raională de învăţământ, la concurs au depus dosarele 11 cadre didactice. Acelaşi număr de participanţi au desfăşurat şi ore publice. Prestaţia pedagogilor a fost evaluată de un juriu format din profesori, care sunt şi specialişti la direcţia raională de învăţământ.

Lecţiile cu elevi necunoscuţi s-au desfăşurat la liceele teoretice „Ştefan cel Mare” şi „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti. Deşi au avut emoţii mari, participanții la concurs au făcut orele aşa, cum le-ar face cu elevii lor.

Potrivit regulamentului, unul din criteriile de evaluare a fost utilizarea diverselor strategii interactive de predare-învăţare-evaluare. Și profesorii au venit în faţa elevilor cu diverse materiale didactice.

Şi ora de istorie, desfăşurată de profesorul Nicolae Gavriliţă de la gimnaziul din Vadul Raşcov, a fost interesantă. Elevii au învăţat tema „Statul dac condus de Burebista”. Dascălul le-a arătat elevilor un filmuleţ cu munţii Orăştiei, pe teritoriul cărora ar fi fost Sarmisegetusa, capitala statului dac.

După realizarea orelor publice, în cea de a doua fază a concursului, profesorii au prezentat un discurs la tema „În numele viitorului, jur”. La această probă, concurenții au fost provocaţi să soluţioneze o problemă psihopedagogică.

Conform totalurilor, la categoria profesori, cele mai multe puncte, în total 194, a acumulat Ruslan Groza. Dânsul a fost urmat în clasament de Olga Pisarenco, profesoară la gimnaziul din Olișcani, și Galina Nasu, profesoară la gimnaziul din Samașcani.

La categoria învăţători, maximul de puncte l-a obţinut Elena Ciolpan, învăţătoare la gimnaziul din Olişcani, care a acumulat 179 de puncte. Locul doi și trei l-au ocupat Viorica Rusu din Pohoarna și, respectiv, Lucia Popovici din Răspopeni.

Învingătorii în concurs s-au învrednicit și de un premiu bănesc în valoare de 5 mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.