”Bobocii” lui Mateevici

boboc-4

Au demonstrat că sunt deştepţi, talentaţi şi demni de a purta numele de licean. Boboceii din clasele a X-a de la liceul teoretic „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti au susţinut cu brio examenul de iniţiere la „Balul bobocilor”. Juriul a hotărât că cei mai buni au fost elevii clasei a X-a „A”, profil uman.

Aproape 60 de elevi, veniţi din diferite localităţi ale raionului Şoldăneşti la liceul teoretic „Alexei Mateevici”, au îmbrăcat straie galbene şi au participat la concursul „Balul bobocilor”. Salutul, comentarea emblemei, tema pentru acasă, concursul inteligenţei şi dansul au fost probele la care tinerii au dat dovadă de agerime şi talent.

Primii în scenă au evoluat elevii clasei a X-a „A”, care o au dirigintă pe Maria Nasu, profesoară de limba şi literatura română. Juriul a recunoscut că elevii i-au impresionat cu mesajul adus în scenă prin costumaţia şi rechizitele lor. Cele mai multe puncte la proba „Comentarea emblemei” le-au acumulat elevii din clasele a X-a „B” şi a X-a „C” care le au diriginte pe Elena Chilimaru şi, respectiv, Elena Ciorici, ambele profesoare de limba şi literatura română.

boboc-1 boboc-2 boboc-3 boboc-4

Tema pentru acasă a fost proba la care concurenţii au primit cele mai multe aplauze. Tinerii au făcut o călătorie în trecut şi au mers în viitor pentru a demonstra că ei sunt generaţia care ştie diferenţa dintre vis şi aspiraţii. Conform totalurilor, cu 147 de puncte, clasa a X-a „B” s-a situat pe locul III. Liceienii din a X-a „C” au acumulat 149 de puncte şi juriul i-a plasat pe locul II. Adolescenţii din clasa a X-a „A” au adunat cu 0,5 puncte mai mult. Acest lucru le-a oferit şansă să obţină locul întâi în acest concurs.

La finalul competiţiei, elevii clasei a IX-a au felicitat toate clasele participante la Balul bobocilor şi le-a oferit câte un cadou. Adolescenţii au menţionat că anul curent insituţia la care au venit a împlinit 30 de ani de la fondare.boboc-8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.