Casa proprie – locuință și atelier

O afacere de succes poate începe din propria gospodărie. Acest lucru l-a demostrat Iurie Ceban, locuitor al comunei Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. Acum două decenii, bărbatul a conștientizat că, pentru el, tâmplăria este nu doar o pasiune și o modalitate de a-și asigura un trai decent acasă, la baștină.

Iurie Ceban a absolvit şcoala de meserii și este lemnar de profesie. În anul 2000, bărbatul a înţeles că tâmplăria este domeniul care nu doar că îi place, ci îi poate aduce şi venit.

Iurie Ceban şi-a înregistrat o întreprindere şi a început să-şi extindă businessul. A luat câteva credite şi a cumpărat utilajul necesar pentru confecţionarea uşilor şi ferestrelor. Actualmente, alături de dânsul lucrează 5 oameni.

Deşi gestionarea unei întreprinderi presupune responsabilităţi, Iurie nu regretă că lucrează oficial şi achită taxele şi impozitele prevăzute de lege.

 

Antreprenorul spune că îi este foarte confortabil să lucreze de acasă. Totuși, crede el că lansarea unui magazin specializat în orașul Șoldănești ar favoriza sporul comenzilor. Actualmente, Iurie Ceban arendează o gheretă în centrul raional, unde primește comenzi din tot raionul și nu numai.

 

Chiar dacă satul Cotiujenii Mari este amplsat la aproximativ 25 km de la centrul raional, după ani de muncă în atelierul de acasă, Iurie Ceban îşi construieşte un magazin specializat în oraşul Şoldăneşti. Aici. El vrea să-şi vândă marfa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.