Ce face chimia în organismul uman?

La examenele de bacalaureat-2015, a avut cele mai bune rezultate în raionul Şoldăneşti. Este vorba de Luminiţa Şpac, absolventa liceului teoretic Olişcani. Tânăra a obţinut trei note de zece şi o notă de opt.
De rând cu alţi semeni ai săi, Luminiţa a avut mari retrăiri pentru examenele de bacalaureat. Ea susţine că a depăşit emoţiile chiar la primul examen. Fata se arată convinsă că nu este atât de stresant la examene, dacă pe parcurs ai învăţat.
La liceul din Olişcani ni s-a spus că Luminiţa Şpac din clasele primare s-a dovedit a fi o elevă sârguincioasă, muncitoare şi înregistra rezultate deosebite la toate disciplinele şcolare. Luminiţa nu pune la îndoială că te poţi realiza doar având cunoştinţe.
Chiar şi în perioada vacanţei, când ar putea să se relaxeze, Luminiţa nu se desparte de carte. Când am vizitat-o, citea un roman, în limba franceză. Pentru dânsa timpul liber este o ocupaţie utilă şi nu distracţii dintre cele mondene după care se avântă mulţi dintre semenii ei.
Pentru viitor, Luminiţa a ales medicina. Curioasă de fire, tânăra vrea să studieze mai profund, cum funcţionează chimia în organismul uman. Este sigură că îi va reuşi acest lucru, mergând la o instituţie de învăţământ din România.
De succesele obţinute de Luminiţa s-au bucurat şi părinţii. În special se simte fericit bunicul, care a sprijinit-o pe tot parcursul vieţii. Dânsul spune că succesul nepoatei a fost doar rodul muncii ei.
Luminiţa a studiat la liceul din satul natal Olişcani. Ea insistă că nu contează dacă ai învăţat la o instituţie de la sat sau de la oraş. Mult mai important e să poţi culege ceea ce ţi s-a semănat. Cu mult respect, Luminiţa le mulţumeşte dascălilor, care au călăuzit-o de-a lungul anilor.
Potrivit lui Gheorghe Dandara, şeful direcţiei raionale învăţământ, în total, anul curent, la examenele de bacalaureat în raionul Şoldăneşti s-au prezentat circa 200 de liceeni. În ansamblu, absolvenţii liceului Alexei Mateevici din Şoldăneşti au înregistrat cele mai mari note. Aceştia au fost urmaţi de colegii lor de la Olişcani, unde şi-a făcut studiile şi Luminiţa Şpac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.