Minor la un pas de moarte, atacat de albini

Un copil de zece ani din raionul Şoldăneşti a fost la un pas de moarte după ce l-ar fi înţepat mai multe albini. Părinţii au chemat salvarea şi băiatul a fost transportat la spital. Medicii spun că pacientul se simte bine şi urmează tratament ambulator.
Potrivit băiatului, el ar fi fost atacat de câteva albini în timp ce se întorcea de la magazin. După câteva ore după întâmplare, faţa preadolescentului s-ar fi inflamat. Acesta s-a plâns mamei că nu vede din cauza inflamaţiei. Părinţii au solicitat imediat ajutorul medicilor de la urgenţă. Copilul a fost trasportat la spital, unde a primit tratament şi s-a aflat sub supravegherea specialiştilor.
Medicii de la departamentul de urgenţă atenţionează populaţia să fie atentă şi să evite contactul cu albinile şi viespele. Doctorii menţionează că cele mai periculoase înţepături sunt în regiunea gâtului, pe nas, gura şi ochi. Asta pentru că înţepăturile pot provoca dificultăţi de deglutiţie, respiraţie sau vedere, umflatură. În unele cazuri, veninul poate produce astuparea căilor respiratorii, provocând asfixie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.