Centrul raional, asfaltat

 

 

Au fost încheiate lucrările de reparaţie a sectoarelor de străzi, incluse în Programul „Drumuri bune Pentru  Moldova” din satele Parcani şi Şipca, raionul Şoldăneşti. În Parcani a fost asfaltată o porţiune  de 750 m2 a străzii centrale, iar în Şestaci, în variantă albă, au fost reparate străzi cu lungimea totală de 5 km, a menţionat cu această ocazie preşedinta raionului Svetlana Rotundu, la festivitatea organizată în s. Parcani.

În raionul Şoldăneşti, în cadrul Programului  „Drumuri bune pentru Moldova” au fost preconizate pentru reparaţii  51 km de drumuri şi străzi, pentru care au fost alocaţi iniţial 46  mln lei, apoi încă 10 mln. Pentru drumurile naţionale mijloacele au fost alocate din Fonul rutier, pentru cele locale – din Bugetul de Stat,  a mai concretizat  sursa citată. Realizarea lucrărilor a fost încredinţată  S.A.„Drumuri-Soroca”.

Conform programului de lucru stabilit de Î.S.”Administraţia de Stat a Drumurilor”(ASD) pe toate tronsoanele preconizate pentru reparaţie lucrările urmau să se încheie până la 1 octombrie. Nu s-a reuşit. Conform datelor ASD, drumarii mai au încă de lucru pe drumul naţional  R9, drumurile de acces spre Chipeşca şi Poiana, pe unele sectoare de străzi din Alcedar, Cuşmirca, Mihuleni.

În varianta iniţială a Programului ni figura or. Şoldăneşti. Dar ulterior, după cum ne-a relatat primarul Ion Cuculescu , oraşului i-au fost alocate, pentru repararea a patru străzi,  10 mln lei. Potrivit sursei citate, în prezent lucrările sunt în toi. SRL „Genesis  internaţional”  deja a aşternut asfaltul pe str. Regiei (un strat) şi pe str. Doina (2 straturi). „Dacă timpul ne va permite sperăm să ducem lucrările la bun sfârşit şi pe celelalte două străzi”, a mai spus primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.