5 tineri specialiști urmau să vină, conform repartizării Ministerului Educației, în raionul Șoldănești. Din ei, doar 3 au decis să activeze în instituțiile de învățământ din raion. Două cadre didactice vor lucra în grădinițe și o profesoară va merge în gimnaziu. Ca urmare, și în noul an de studii problema asigurării cu cadre didactice la Șoldănești rămâne a fi una stringentă. Acest subiect a fost dezbătut și la Conferința anuală a pedagogilor.
Nicolae Mândru, șeful direcției raionale învățământ, tineret și sport a precizat că din cele aproape 400 de cadre didactice din raion, 15% sunt de vârstă pensionară. Asta se întâmplă pe motiv că tinerii specialiști nu vor să vină în raion, iar în școli sunt angajați pensionarii.
Reprezentații direcției învățământ, tineret și sport au menționat că pe parcursul anului de studii 2016-2017, în școlile și grădinițele din raion au fost efectuate mai multe controale. În cadrul acestora, specialiștii din centrul raional au depistate mai multe lacune. Spre exermplu, unii profesori nu se pregătesc de lecții și vin la școală fără a avea proiectul de scurtă durată al lecției. Alți pedagogi își suprasolicită discipolii cu un volum mare de teme pentru acasă. Totodată, a fost constatat că nu întotdeauna sunt verificate caietele de teme ale elevilor.
La conferință s-a vorbit și despre rezultatele elevilor la examenele de gimnaziu și de bacalaureat. La acest capitol s-a atras atenția asupra faptului că notele din sesiunea de anul trecut au fost mai mari decât în acest an.
La sfârșitul conferinței, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea procesului educațional, cadrele didactice și-au notat în scris doleanțele și le-au transmis lui Victor Păgânu, reprezentant al Ministerului Educației, prezent la întrunirea pedagogică.