Fără produse alimentare în prag de nou an de studii, la Vadul Rașcov

Noul an de învăţământ ar putea începe cu uşile închise pentru preşcolarii din comuna Vadul Raşcov, raionul Şoldăneşti. În prag de 1 septembrie, instituţia încă nu a cumpărat produse alimentare. În plus, frigiderul este defectat şi nici gaz la bucătărie nu este.

Tatiana Roşca, şefa grădiniţei-creşe „Prichindel”, se plânge că depozitul instituţiei este gol şi nu are produse alimentare pentru copii. Directoarea instituției susţine că încă în luna iulie a cerut primăriei să contracteze produse alimentare. Drept dovadă, Tatiana Roşca ne-a prezentat nişte acte care confirmă faptul că dânsa s-a adresat la primărie încă în iulie. La sfârşit de august, în depozitul grădiniţei erau doar câteva kg de sare, paste făionase, zahăr, terciuri şi ulei.

De cealaltă parte, Valeriu Cerici, primarul comunei Vadul Raşcov insistă că nu a ştiut despre problema respectivă. Dânsul abia la 25 august curent, la şedinţa Consiliului local, ar fi aflat că instituţia preşcolară nu este pregătită către 1 septembrie.

Angajaţii grădiniţei sunt şi ei revoltaţi de situaţia în care s-a ajuns. În afară de faptul că începutul noului an şcolar este incert, lucrătorii instituţiei spun că nu şi-au primit salariile pentru luna iulie.

Primarul ne-a asigurat că va depune toate eforturile pentru a redresa starea de lucruri, încât preşcolarii să poată frecventa grădiniţa. Demnitarul a menționat că ”va rezolva toate problemele, chiar dacă va trebui să acţionez ilegal”

Potrivit Tatianei Roşca, în ansamblu, instituţia este pregătită pentru anul de învăţământ: încăperile au fost reparate, cadrele didactice au fost instruite. Centrul de sănătate publică, care a verificat situația în grădiniţă, a acordat cea mai mare notă, a mai precizat șefa grădiniței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.