Coc pâine pentru a-i scuti de griji pe consăteni

Vor să reducă din grijile oamenilor de la sate. În acest scop, liderul unei gospodării agricole din Cotiujenii Mari a deschis o brutărie.

O bună parte din locuitorii comunei Cotiujenii Mari de mai mult timp preferă să dea cotele de pământ în gestiune lui Gheorghe Cojocari. Pe lângă faptul că acesta iar fi răsplătit pe potrivă, gospodarul le prestează diverse servicii agricole. Așa cum Cojocaru deține o ,oară și oloiniță, la dorința deținătorilor cotelor de pământ, agricultorul le eliberează acestora în calitate de plată de arendă ulei, făină din porumb și grâu. Gospodarul însă a găsit de cuviință să le dea consătenilor și produse de panificație.

Să-și realizeze scopul pe care îl avea de mai de mult timp, lui Gheorghe Cojocaru i-a venit în ajutor un vechi amic. De altfel, acesta are în proprietate o brutărie în raionul Florești, care până mai deunăzi își comercializa producția și la Cotiujenii Mari.

Dar omul de afaceri a venit la Cotiujenii Mari nu doar cu investiții. Dânsul a antrenat în lansarea brutăriei și colegii săi de la Florești.

Chiar dacă la Cotiujenii Mari mai funcționează o brutărie, oamenii din partea locului s-au bucurat de eveniment.

De altfel, și administrația raionului salutat deschiderea a încă unei întreprinderi în teritoriu.

Cu prilejul deschiderii brutăriei și în speranța ca noua întreprindere să înregistreze succese, un sobor de preoți au sfințit încăperea noului agent economic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.