”Cocktailul” de la margine de drum

Fum, miros neplăcut, deșeuri zburătoare și pericol de intoxicații. Totul la doar 400 metri de centrul raional. Gunoiștea „raionului” se află pe traseul dintre localitățile Șoldănești și Șestaci. Aici sunt depozitate deșeurile din majoritatea satelor din raion. La o distanță de peste un km de gunoiște, se află casele oamenilor.

Locuitorii orașului Șoldănești din cartierul „Botanica” sunt nemulțumiți că au în preajmă o gunoiște, unde sunt colectate și nimicite deșeurile din toate localitățile raionului. Localnicii spun că de fiecare dată, când cineva dă foc deșeurilor, fumul vine peste ei.

Nu doar fumul îi deranjează pe șoldăneșteni. Când bate vântul, hârtiile și pungile din polietilenă ajung prin copacii și curțile lor. Oamenii se mai plâng și de mirosul insuportabil care se îmbibă în haine.

Problema gunoiștei, un focar de infecții, persistă deja de ani buni. Deși autoritățile au promis că vor muta gunoiștea în alt loc, mai departe de gospodăriile oamenilor, situația a rămas neschimbată.

Autorităţile spun că vor să lichideze toate depozitele de gunoi de prin sate şi să autorizeze doar unul. Asta în condițiile în care, în raionul Şoldăneşti nu există nicio gunoişte autorizată. Deocamdată, acest lucru rămâne numai scris pe hârtie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.