Ședința privind încasarea prejudiciului moral de la jurnalişti se amână

Ședința privind încasarea prejudiciului moral de la jurnalişti se amână. Pe motiv de boală, reclamantul Cazimir Trocin, şeful Inspectoratului de poliţie Şoldăneşti nu a fost prezent în instanţă. Prima şedinţă a fost fixată pentru 12 decembrie 2016.

Pe motiv că ar fi tirajat în presă „informaţii defăimătoare şi judecăţi de valoare fără substrat factologic suficient şi anume „în loc să întreprindă măsuri pentru a face ordine în colectiv şi să-i pună la respect pe cei care prejudiciază imaginea poliţiei, conducerea IPŞoldăneşti a întreprins acţiuni de intimidare a jurnaliştilor pentru a-i obliga să nu scoată gunoiul din raion. Pentru faptul că în urma acestor emisiuni a fost admonestat de conducerea MAI, şeful poliţiei din Şoldăneşti, Cazimir Trocin, a mobilizat efectivul să distrugă clanul lui Sofroni, vorba dânsului, susţine jurnalistul. După asta, poliţia îl reţine pe ex-inginerul Regiei pe motiv că dânsul intenţiona să părăsească ţara pentru a se eschiva de răspundere. În schimb, marţi poliţia din Şoldăneşti a demarat percheziţii la Regia Apă-Şoldăneşti”.

Pentru aceste afirmaţii, reclamantul solicită încasarea prejuridiului moral în sumă de 50 mii lei, dezminţirea informaţiei defăimătoare în presă.

Invocând faptul că în exerciţiul funcţiei de preşedinte al Judecătoriei Şoldăneşti are tangenţe cu Cazimir Trocin, care este şeful IP Şoldăneşti, judecătoarea Elvira Lavciuc s-a abţinut de la examinarea cauzei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.