Comandanții Armatei SUA susțin elevii din Cotiujenii Mari

La începutul viitorului an de studii, elevii de la liceul teoretic din satul Cotiujenii Mari ar putea beneficia de puncte sanitare nemijlocit în incinta instituţiei. Acest lucru îl promit constructorii, antrenaţi la realizarea proiectului „Renovarea blocurilor sanitare în liceu”, susţinut financiar de guvernul SUA.

Iniţial, încăperile şcolii medii din satul Cotiujenii Mari erau dotate cu blocuri sanitare. Slavic Guma, conducătorul instituţiei, susţine că acestea nu ar fi funcţionat. Unul din motive ar fi fost lipsa apei curgătoare.  Cu scopul de a crea condiții sanitare adecvate, administrația liceului a examinat mai multe variante de soluționare a problemei. Astfel, în cadrul unei deplasări, în 2014, la Cotiujenii Mari, comandanții Armatei SUA, dislocate în Europa, au promis să studieze chestiunea dată. Peste doi ani, aceștia au revenit la Cotiujenii Mari pentru a evalua starea de lucruri. Drept urmare, ei au acceptat să acorde suport financiar pentru amenajarea blocurilor sanitare în liceu. Concomitent, dânșii au decis și construcția unei fântâni. Asta în pofida faptului că în localitate este apeduct.

Potrivit lui Ion Cibotari, reprezentantul firmei care execută comanda, toate lucrările urmează a fi încheiate în luma mai 2017.

Slavic Guma, managerul liceului Cotiujenii Mari a menționat că proiecte similare sunt implementate și în două instituții de învățământ din satele Ștefănești și Roșietici, ambele din raionul Florești. Contribuția cotiujenenilor a constituit în perfectarea actelor necesare pentru efectuarea lucrărilor și darea blocurilor sanitare în folosință, a precizat Slavic Guma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.