Concediată de primar, restabilită de instanță. Recuperarea pagubei – din buget

Cu 65 mii de lei urmează să fie sărăcită vistieria primăriei. Instanţa de judecată l-a obligat pe Valeriu Cerici, primarul comunei Vadul-Raşcov, să achite despăgubiri morale, materiale, cheltuielile de judecată directoarei de grădiniţă.

După mai multe şedinte de judecată, Tatiana Roşca a fost repusă în funcţia de director al grădiniţei de copii „Prichindel” din satul Vadul Raşcov. Femeia a fost concediată în decembrie a anului trecut. Printr-o dispoziţie a sa, primarul a eliberat directoarea din funcţie, invocând abateri în activitatea acesteia.

Tatiana Roşca a acţionat în judecată dispoziţia primarului. Dânsa a cerut judecătorilor să anuleze dispoziţia primarului şi să fie repusă în funcţie. La 22 octombrie curent, a avut loc şedinţa de judecată în cadrul căreia dispoziţia lui Valeriu Cerici din 7 decembrie 2015 a fost apreciată ca fiind ilegală. Instanţa a dispus repunerea reclamantei în funcţia de director. În plus, primăria urmează să-i achite 52 mii de lei în calitate de salariu pentru absenţă forţată de la locul de muncă. Primăria va mai trebui să plătească şi cheltuielile de judecată, prejudiciul moral şi material care se cifrează la 13 mii de lei.

Solicitat să comenteze situaţia, Valeriu Ciorici a spus că nu este de acord cu poziţia instanţei şi va apela la Curtea de Apel. Hotărârea este cu drept de atac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.