Reparată și sfințită, după decenii de slujbă, biserica din Olișcani

Reparat după Mare sărbătoare pentru locuitorii satului Olișcani. Lăcașul Domnului cu hramul sfântul Ierarh Nicolaie a fost sfințit. La ceremonia divină au participat un sobor de preoți în frunte cu Episcopul de Soroca, protoereul de Șoldănești și zeci de creștini.

Cinci an au durat lucrările de reparație a interiorului, dar și exteriorului bisericii. În aceiași  zi de sfințire a bisericii a fost sfințită și sfânta masa  din altar. Acest lucru a fost posibil grație  contribuției mai multor enoriași din localitate.

Cântările evlavioase ale preoților au adunat zeci de creștin în lăcaș. La eveniment, oamneii au împodobit sfântul lăcaș cu prosoape, lumânări și flori.

În cadrul ceremoniei, ctitorii care au contribuit la reparația bisericii au fost menționați cu ordine ale Înalt Preasfințitului Mitropolit al  Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o masă de pomină. Potrivit estimărilor specialiștilor, lucrările de reparare a bisericii s/ar cifra la un milion de lei.

Sfânta biserică din Oliscani a funcționat și în perioada regimului comunist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.