Conflict la Saharna: exigență sau ranchiună

O primăriţă din raionul Rezina este învinuită de răzbunare şi şantaj. Acuzația vine din partea unor consăteni, care au efectuat lucrări de reparație la sediul primăriei. Pe motiv că ar fi dispărut niște materiale de construcție, lucrătorii au fost obligați să achite paguba în sumă de peste o mie de lei. Problemele au început, când angajatul nu a dorit să contribuie la compensarea prejudiciului. Drept urmare, primărița ar fi refuzat să-i achite onorariul în valoare de 35 mii lei.
Despre conflictul de la Saharna Nouă, jurnaliștii au aflat prin intermediul scrisorii parvenite la redacție. Autorul mesajului a cerut ajutor de la mass media. Bărbatul insistă că este presat și intimidat de către
Primarul a negat acuzațiile ce i se aduc. A recunoscut că nu a procedat corect, obligând lucrătorii administraţiei publice să achite contravaloarea teracotei, care ar fi dispărut chiar din incinta primăriei. Funcţionara spune că nu a solicitat ajutorul organelor de drept, întrucât acest proces necesită timp. În plus, doamna Macrii a spus că nu prea crede că intervenţia poliţiei ar fi avut final pozitiv pentru solicitant.
Victor Arvat insistă că, de fapt, problemele au început, când el a refuzat să i se transfere pe contul lui bancar o sumă de peste 45 de mii de lei. Suma dată i s-ar fi plătit conform unui contract din august 2015, chipurile, pentru reparația unei grădiniţe din teritoriu. Omul a refuzat, deoarece el nu avea nimic cu acel obiect. De atunci, pentru că nu s-ar fi conformat ordinelor ei, dna Macrii nu-i plăteşte suma de 35 mii lei pentru reparaţia sediului primăriei.
Maria Macrii nu a putut să ne arate foia unde constructorul i-a scris în detalii tipul și cantitatea materialelor de construcție necesare pentru efectuarea reparației. În schimb, primărița ne-a arătat contractul pe numele lui Victor Arvat care a fost semnat în august, pentru reparaţia grădiniţei. Asta în condițiile în care materialele de construcţie au fost procurate în februarie, lucrările la sediul primăriei au început în aprilie, iar contractul respectiv fusese semnat în luna mai.
În apărarea sa, primărița ne-a prezentat chiar și niște documente. Printre acestea erau niște facturi care confirmau cumpărăturile făcute pentru reparația primăriei. Victor Arvat consideră că și la achiziționarea materialelor de construcție au fost făcute șmecherii.
Pentru că ar fi căutat adevărul, nu numai Victor Arvat a avut de suferit, dar și soția acestuia. Dânsa lucrează de ani buni la biblioteca publică sătească. Primărița i-a schimbat orarul de lucru și a amenințat-o că o va concedia.
Maria Macrii ne-a spus că îi va achita angajatului restanța. Asta însă nu se va întâmpla mai devreme de sfârșitul lunii septembrie. Primăriţa spune că va crea o comisie specială care să verifice calitatea și volumul de lucrări efectuate, încheiate în august 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.