Cetățenii schimbă prioritățile

Șoldăneștenii vor să se implice activ în soluționarea problemelor comunității. Despre aceasta ei au vorbit cu Ion Cuculescu, primarul de Șoldănești, în cadrul unor consultări publice privind investițiile capitale preconizate pentru a fi valorificate pe parcursul anului curent. Oamenii și-au spus oful și chiar au venit și cu niște propuneri pentru dezvoltarea urbei. Printre prioritățile principale se numără: aprovizionarea cu apă, instalarea sistemului de canalizare, iluminarea stradală și reparația drumurilor.
Evenimentul a fost moderat de directorul ziarului Cuvântul și a avut drept scop implicarea activă a orășenilor în factorul decizional al APL. Oamenii și-au demonstrat receptivitatea prin prezența lor masivă la consultările publice. Chiar în debutul adunării, Ion Cuculescu a prezentat oamenilor obiectivele prioritare pe care și le-a propus să le realizeze în acest an.
Ion Cuculescu, primar de Șoldănești: De fapt, obiectivele pe pare ni le-am propus sunt niște proiecte care deja au fost demarate de fosta guvernare. Nu ne-am prospus obiective multe și irealizabile. Considerăm că cel mai important este reabilitarea stațiilor orășenești de epurare a apelor reziduale, pentru construcția cărora în ultimii ani au fost cheltuite milioane de lei. Un alt obiectiv este și reparația străzii Viilor și a căilor de acces la ea. În agendă am notat și reparația căilor de acces spre blocurile de pe str. 31 August. Nu am putut să nu includem în lista obiectivelor și iluminarea unor străzi și stradele din oraș. Vreau să menționez că deja lucrăm la acest proiect. Suntem în așteptarea a 200 de felinare pentru a le instala în locurile unde într-adevăr este nevoie acută. Tot pe lista de urgență este reorganizarea circulației rutiere în preajma pieței din oraș și amenajarea unei parcări autorizate. Această problemă a fost discutată și la recenta ședință a Consiliul orășenesc.
Locuitorii au salutat prioritățile primarului și au cerut ca acestea să fie realizate cât mai curând. Oamenii au primit și o listă cu priorități, indicându-le pe cele mai importante. Astfel, ei au considerat că prioritar este aprovizionarea cu apă și construcția sistemului de canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.