Scapă de întuneric?

Întunericul de pe străzi nu le va mai crea probleme locuitorilor oraşului Şoldăneşti. Graţie unui proiect, în teritoriu vor fi montate 200 de felinare. Administraţia publică locală intenționează să ilumineze tot oraşul.
După cum am fost informați la Regia Apă Şoldăneşti, primăria orașului a depus proiectul la USAID în octombrie trecut. Tot atunci, finanţatorul a acceptat propunerea şoldăneştenilor şi le-a oferit peste 600 de mii de lei pentru a implimenta proiectul dat. Primăria oraşului a contrbuit cu vreo 130 mii de lei.
Conform proiectului, cele 200 felinare vor fi montate pe străzile 31 August, ”Mihai Eminescu”, Victoriei și Păcii. Valentin Sofroni spune că scopul propus a fost de a ilumina străzile și principalele obiecte de menire social-culturalp. Între acestea sunt grădiniţele de copii, căminul de cultură, biserică, inspectoratul de poliție, spitalul şi liceele din localitate.
Acum câţiva ani, presa locală relata despre mai multe cazuri de tâlhărie a femeilor pe timp de noapte. Făptaşul le ataca anume pe străzile întunecoase ale oraşului Şoldăneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.