Criza medicamentelor, departe de Șoldănești?

Criza medicamentoasă în care s-au pomenit spitalele din republică nu a afectat şi raionul Şoldăneşti. Ba mai mult, instituţia medico-sanitară de aici are preparate medicamentoase şi pentru luna ianuarie. Administraţia spitalului recunosc că au datorii, dar acestea ar fi nesemnificative şi nu pun în dificultate activitatea instituţiei.
În timpul de la urmă, presă bate alarma că în spitalele din ţară sunt lipsă cele mai necesare medicamente. Din acest motiv, pacienţii internaţi sunt nevoiţi să-şi cumpere singuri medicamentele de care au nevoie. La Şoldăneşti, oamenii spun că nu au cumpărat niciun preparat, întrucât în spital ar fi de toate.
Directorul spitalului raional Şoldăneşti susţine că reuşita lor se explică şi prin faptul că, graţie optimizărilor operate, pe parcursul anului, au făcut economii de aproape 100 mii de lei la energia electrică. De asemenea, s-a redus considerabil consumul de gaze naturale. În plus, insituţia medicală oferă şi servicii contra plată în sumă de circa un milion de lei.
Actualmente, datoriile instituţiei sunt de peste 200 mii de lei. Veceaslav Palii precizează că această sumă a fost acumulată din cauza majorării din 2014 cu 10% ale salariului lucrătorilor medicali. Medicul şef insistă că la începutul lui în 2016 vor stinge toate restanţele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.