Curtea de Apel respinge recursul ex-primarului de Șoldănești împotriva Impuls TV

Curtea de Apel Chişinău a respins recursul fostului primar de Şoldăneşti, Alexandru Tinică, împotriva echipei Impuls TV. Decizia judecătoriei Orhei, cu sediul în Şoldăneşti, rămâne neschimbată.  Prin urmare, jurnaliştii nu au fost obligaţi să ofere ex-primarului acces la documentele utilizate în cadrul documentării unei investigaţii jurnalistice.

În decembrie 2016, Impuls TV a difuzat două investigaţii jurnalistice despre utilizarea banilor publici pentru construcţia parcului central şi a stadioanelor din oraşul Şoldăneşti. După o lună de la publicarea materialelor, Alexandru Tinică, fostul primar al oraşului, a solicitat postului de televiziune să îi dea documentele, în baza cărora au fost realizate investigaţiile. Jurnaliştii au acţionat în conformitate cu legislaţia în vigoare şi i-au oferit domnului Tinică dreptul la replică. Fostul primar a refuzat să soluţioneze această problemă pe cale extrajudiciară şi a atacat Impuls TV în judecată. El cerea instanţei de la Şoldăneşti să oblige Impuls TV să-i ofere acces la documentele solicitate, iar pe Victor Sofronii, directorul televiziunii, să-l sancţioneze.

Instanţa de judecată de la Şoldăneşti a analizat cererea lui Alexandru Tinică şi a decis să nu dea curs cererii pe motiv că reclamantul nu a anexat bonul de plată al taxei de stat. Tinică nu s-a mulţumit cu această decizie şi a contestat hotărârea judecătoriei din Şoldăneşti la Curtea de Apel Chişinău.

La 30 mai curent, şi Curtea de Apel Chişinău a respins cererea lui Alexandru Tinică. Completul de judecată, formată din trei judecători, a stabilit că solicitarea reclamantului este nefondată: „cele invocate de către recurent sunt alegaţii formale şi pur declarative, fără substrat legal sau factologic”.

Decizia Curţii de Apel Chişinău este irevocabilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.