Deficitul bugetar mai valoros, decât securitatea copiilor?

Sala de sport de la gimnaziul din satul Alcedar, raionul Şoldăneşti, nu a mai fost demolată. Clădirea, care se află în curtea şcolii, unde elevii şi profesorii stau zi de zi, riscă să cadă în orice moment.
Stend Up: Acum un an autorităţile au spus că vor demola această clădire. Atunci au promis că vor aloca şi surse financiare în acest scop. În 2017, situaţia nu s-a schimbat. Ba mai mult, clădirea riscă să cadă oricând.
Administraţia gimnaziului Alcedar spune că nu a găsit încă o soluţie pentru partea de clădire a şcolii care este în stare avariată de zeci de ani.
În preajma clădirii care prezintă pericol, zi de zi se află copii, profesori şi educatori. Într-o parte a imobilului este situată grădiniţa, iar în cealaltă parte e gimnaziul.
Problema imobilului avariat de la insituţia de învăţământ din Alcedar persistă de decenii. Specialiştii în construcţie spun că lucrările de construcţie nu ar fi fost făcute calitativ. Aliona Lopaci susţine că la moment primăria nu ar avea surse financiare pentru a demola clădirea. Pentru asta ar fi nevoie de peste 50 mii de lei. Administraţia publică locală a refuzat să comenteze situaţia.
La gimnaziul din Alcedar îşi fac studiile aproximativ 150 de elevi. Aceşti copii vin din satele Alcedar, Curătura şi Tarasova. Grădiniţa din incinta gimnaziului este frecventată de 30 de preşcolari din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.