Doar două eleve au fost notate cu 10

Gabriela Negruvodă

Bucurii şi dezamăgiri pentru absolvenţii celor patru licee din raionul Şoldăneşti. Mulţi dintre ei s-au întristat, aflând că au notă negativă sau o notă mai mică, decât cea pe care au obţinut-o pe parcursului anului de studiu. Pentru a schimba situaţia, ei au dreptul, în primele 48 de ore de la afişarea notelor, să depună contestaţii. În prima parte a celei de-a doua zi au fost depuse 70 de contestaţii.

Potrivit informaţiilor oferite la direcţia raională învăţământ, tineret şi sport, în această sesiune de bac, au fost înscrişi aproape 100 de candidaţi, inclusiv 8 sunt restanţieri din anii precedenţi. În total, absolvenții au scris 400 de lucrări. Conform rezultatelor obţinute, 47 de teste au fost apreciate cu note negative. Cei mai mulţi elevi nu s-au descurcat la limba străină. Aici au fost înregistrate 18 note negative. Dificultăţi au întâmpinat elevii şi la istorie. Examenul la acest obiect nu a fost susţinut de 11 elevi. Câte şase elevi au luat notă mai mică decât cinci la examenul de limba română, matematică şi geografie.

Responsabilii de la direcţia raională de învăţământ, tineret şi sport spun că în această sesiune de bac au fost înregistrate şi note mari. Spre exemplu, Gabriela Negruvodă, absolventă a liceului teoretic Alexei Mateevici din oraşul Şoldăneşti, a susţinut examenele pe trei de 10 şi un 9. Cea de a doua elevă care are nota zece este Elisaveta Zănoagă de la acelaşi liceu. Nota maximă fata a obţinut-o la biologie – examenul la solicitare.

Nicolae MÂNDRU, șef direcția învățământ, tineret și sport raionul Șoldănești

La direcţia raională învăţământ ni s-a spus că elevii au posibilitatea să-şi mărească nota, depunând contestaţii. Rezultatele contestaţiilor vor fi anunţate pe 5 sau 6 iulie. În cazul în care nici contestaţiile nu vor schimba nota, elevii care au luat notă negativă vor susţine examenul la în sesiunea suplimentară, care va fi organizată în iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.