Familie unită – societate prosperă

Familie unită – societate prosperă

Acesta a fost genericul seratei, desfășurate de Primăria Șoldănești cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei. Sărbătoarea a adus în scena căminului de cultură din Șoldănești mai multe cupluri, care pe parcursul vieții au contribuit la consolidarea localității, servind și exemplu demn de a fi urmat.

 

După cum a fost menționat chiar din start, evenimentul a fost organizat cu scopul de a spori gradul de conștientizare a valorilor de familie, precum și pentru a spori responsabilitatea întregii comunități vis-a-vis de problemele familiei. În scenă au fost prezente patru cupluri din localitate, care au mers prin viață 50 de ani și au ajuns la nunta de aur. Aceștia sunt Liuba și Anton Roman, Vera și Victor Burduja, Alexandra și Ion Roman, Margareta și Nicolae Bejan. Fiind solicitați să dezvăluie secretul căsniciei reușite, oaspeții de onoare au menționat că dragostea, răbdarea, iertarea și înțelepciunea sunt pilonii pe care se întemeiază o familie.

Despre viața și aportul lor la consolidarea orașului au vorbit și alte zece cupluri, invitate în scenă. Printre acestea sunt Polina și Vladimir Galațchi, Ludmila și Ilie Șaptefrați, Galina și Valentin Tabuncic, Ludmila și Vasile Persianov, Lora și Vadim Grosu, Svetlana și Roman Zanoagă, dinastia Gligor.

Evenimentul s-a desfășurat ca rezultat al implicării Asociației “HelpAge International”, primăriei orașului Șoldănești și a grupului de voluntari din Asociația “Viitorul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.