Trecând prin Școala securității, tinerii vor fi în siguranță

Tinerii vor fi mai în siguranță. Pentru a realiza acest scop, ei și-au consolidat atât cunoștințele teoretice, cât și starea fizică. Aceste aptitudini lor le-au fost necesare și pentru participarea în cadrul competițiilor regionale ”Împreună reducem riscurile”. Concursul a fost organizat de Direcția Protecție Civilă și Situații Excepționale Orhei.

Pe parcursul a două zile, 13 echipe din localitățile din regiunea Orhei au studiat și pus în aplicație instrumente și metode de asigurare a siguranței în viața cotidiană. Potrivit lui Viorel Patraș, arbitrul principal al competițiilor, șef adjunct al direcției Protecție Civilă și Situații Excepționale Orhei, în prima zi în școala securității angajații Serviciul Protecție Civilă și Situații Excepționale Orhei au familiarizat elevii cu regulile de asigurare a securității, cu metodele de acordare a primului ajutor în caz de situații excepționale. Tot la etapa inițială, elevii au avut posibilitatea să-și verifice pregătirea fizică și cunoștințele acumulate în cadrul atelierelor de instruire. Mulți dintre adolescenți și-au testat forțele în alpinism, au încercat să pune în aplicație utilajul și echipamentul salvatorilor și pompierilor.

Mai dificilă a fost a doua zi, când echipele au fost puse în situații similare cu cele existente în viață. Tinerii salvatori au fost plasați în incendii și accidente improvizate, pentru depășirea cărora au depus destule eforturi.

Dumitru ALBU, șef, Direcția Protecție Civilă și Situații Excepționale Orhei

 

Viorel PATRAȘ, șef adjunct, Direcția Protecție Civilă și Situații Excepționale Orhei

 

Școala Securității este un proiect comun a Ministerului Afacerilor Interne și Ministerul Culturii, Educației și Cercetării susținut de UNICEF în Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.