FEMEILE în avangardă

Locul femeilor nu este doar la cratiță. O spun bărbații din raionul Șoldănești. Ei cred că femeia se descurcă mai bine, decât bărbatul. În toate domeniile, inclusiv cel politic. Calitățile de care dispun femeile pentru a face față provocărilor din viața politică, socială și culturală ar fi empatia, răbdarea, și perseverența.
La Șoldănești, bărbații vor ca femeile lor să fie mai active și să se implice mai mult în dezvoltarea socio-economică a raionului. Majoritatea intervievaților, în cadrul unui vox-populi, susțin că o femeie la putere ar rezolva mai multe probleme decât un bărbat.
În ultimul deceniu, a sporit numărul femeilor cu funcții de răspundere din raionul Șoldănești. Femeile au monopolizat sistemul de învățământ, unde doar 10% din angajați sunt bărbați. Numeroase sunt și femeile care lucrează în medicină. Chiar și în poliție, de la an la an, numărul angajatelor a sporit considerabil. Femeile din Șoldănești se pricep să facă orice meserie, de la cusătoreasă până la șefia raionului.
Conform datelor oficiale, la utimele alegeri locale, 8 din 27 de mandate de consilier raional au revenit femeilor. Femeile conduc și 3 din 23 de primării din raion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.