Fotoliul de director: trei încercări — aceeași învingătoare

A treia oară şi aceeaşi învingătoare. Cu o diferenţă de 1,51 puncte, Raisa Gonţa a învins şi de această dată la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager la liceul teoretic „Ştefan cel Mare” din oraşul Şoldăneşti. Contracandidata acesteia, Viorica Caranciuc, susţine că, dacă vor fi atestate abateri de la regulamentul de desfăşurare a concursului, va contesta din nou rezultatele finale.

După două tentative eşuate, la insistenţa Ministerului Educaţiei, la Şoldăneşti, s-a repetat etapa a patra a concursului pentru suplinirea funcţiei de manager la liceul teoretic „Ştefan cel Mare”. Concurentele au fost examinate de o comisie nouă.

Confrom Regulamentului, în componenţa comisiei de concurs se cuvine să fie inclus un director dintr-o instiție similară de învățămînt din aceiași unitate administrativ-teritorială care are experiență, prestigiu profesional și realizări remarcabile.  Pentru această funcţie a fost aleasă Eugenia Jora, manager la liceul din Răspopeni.

Pentru a prezenta planul de dezvoltare al instituţiei pentru următorii ani, candidatelor li s-a oferit 15 din 45 de minute rezervate pentru interviu.

Raisa Gonţa şi-a prezentat planul strategic în timpul rezervat. Din cauza proiectului său voluminos, Viorica Caranciuc nu a reuşit să se încadreze în timpul indicat. Comisia i-a acordat suplimentar încă 2 minute. Ambele concurente au primit aceleaşi întrebări din partea juriului. Raisa Gonţa a fost apreciată cu 6,85 puncte. Viorica Caranciuc a acumulat 5,34 puncte.

Impuls TV aminteşte că Ministerul Educaţiei a anulat de două ori decizia comisiei de concurs pentru suplinirea funcţiei de manager al liceului “Ştefan cel Mare” din Şoldăneşti. Viorica Caranciuc nu a fost de acord cu rezultatele concursului şi a acuzat membrii comisiei de părtinire. Abaterile au fost confirmate şi de Ministerul Educaţiei, care a dispus repetarea etapei a patra – interviul – a concursului cu o comisie în componenţă nouă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.