Franța vine la Șoldănești, cu instrumente muzicale pentru copii

Francezii vin din nou cu daruri pentru locuitori raionului Soldanesti. De această dată, ei au adus instrumente muzicale pentu copiii din raion, care studiază muzica. Donația, în sumă de peste 2 mii de euro, constă dintr-o mulțime de instumente de care discipolii școlilor de muzică din raion aveau nevoie.
Vioare, chitari și multe alte instrumente muzicale au fost expuse, în incinta Consiliului raional, spre admirația micilor artiști din Șoldănești. Atât copiii, cât si profesorii lor au încercat unele instrumente, care se potriveau perfect cu coardele lor vocale.
Printre instrumentele dăruite este și un acordeon. Copiii au recunocut că prma dată vad un așa istrument nou. Acordeonul lor era demult vechi și uzat. Prima care l-a încercat a fost chiar președinta raionului. Svelana Rotundu este de profesie pedagog de muzică. Dânsa a emoționat oaspeții din Franța cu o melodie franțuzească.
Potivit Svetlanei Rotundu, președintele raionului Soldanesti, cadoul oferit de membrii Asociației „Les moldaviens” vine după ce acum un an francezii au facut o donație Oficiul Medicilor de familie din satul Climautii de Jos.
La finalul întâlnirii, părtile au semnat un acord de donație prin care Consiliul raional se obligă să utilizeze bunurile conform destinației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.