Frica de greblă sau invidie?

Și în actuala situație, încă 10 locuri de muncă ar putea deschide un agent economic din raionul Șoldănești. Pe lângă cele circa 30 deja existente. Pentru aceasta a procurat și utilajul necesar, costul căruia depășește un milion de lei, dar care stă… sub gard.

Este vorba de Iurie Cernolevschi, om de afaceri din satul Șestaci, raionul Șoldănești. Acum un deceniu, el a lansat la baștină o afacere, în care în debut a implicat toți membrii familiei. A început cu producerea harajilor pentru podgoriile moldave ca mai apoi să le exporte și peste hotarele Moldovei. La scurt timp după lansare, întreprinderea, care la început avea patru angajați, a purces la realizarea primelor comenzi de mobilă.

Inițiativa tâmplarilor a fost salutată de stâlpul satului, or, sporeau defalcările în bugetul local. De altfel, 95 la sută din mobila confecționată la Șestaci este solicitată și comercializată în Europa.

Diametral opusă este poziția majorității consilierilor sătești. Aceștia cred că mult mai bine pentru localitate este să păstreze intactă rezerva de pământ a localității. Din acest motiv și resping cererea de a-i vinde agentului economic un teren de pământ din imediata vecinătate și care stă pârloagă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.