Grigore ZANOAGĂ, sufletul fanfarei

La 17 octombrie s-au împlinit 66 de ani de la nașterea Dlui Grigore Zănoagă, personalitate  bine cunoscută în lumea muzicii de fanfară, fondator a peste 20 orchestre de fanfară, autorul manualului ”Teorii și practici la organizarea orchestrei de fanfară” inițiatorul Festivalului Național al fanfarelor ”Fanfara Argintie” or. Soroca, a Festivalului Transfrontalier ”Răsune fanfare fără hotare”, fost șef al  Secției Cultură, Tineret și Sport Șoldănești, pe care l-am cunoscut, l-am apreciat, l-am admirat.

Consiliul raional Șoldănești a decis organizarea, în acest an, a ediției speciale a Festivalului Transfrontalier ”Răsune fanfare fără hotare”, în memoria vestitului dirijor Zănoagă Grigore.

Cu această ocazie, sînt invitate orchestre de fanfară din raioanele Briceni, Sîngerei, Florești,  Soroca, Anenii Noi, Rezina. Camenca, Rîbnița, Cîadîr-Lunga, Poliția de Frontieră, pentru participare la eveniment, care va avea loc la Şoldăneşti, pe data de 22 octombrie 2017  cu începutul la ora: 10.00.

Noi, organizatorii etapei Șoldănești a Festivalului sus numit, vom fi bucuroşi să Vă avem alături de noi, pentru a-l comemora împreună pe cel care a fost și va rămîne în amintirile noastre – Grigore Zănoagă!

 

Vă invităm și Vă așteptăm cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.