Hoțul de magazine, trimis dupa gratii

A pătruns în miez de noapte în magazin şi şi-a şters datoria de 400 de lei din carnetul datornicilor. În plus, tânărul de 31 ani a mai furat bani şi produse alimentare în valoare de peste 46 de mii de lei. Pentru aventurile sale nocturne, bărbatul va plăti cu detenţie pe un termen de 2 ani şi şase luni în penitenciar de tip închis.
Potrivit procurorilor, fapta a fost depistată, când şeful de post a găsit în casa inculpatului câteva pachete de ţigări şi cheia cu care bănuitul pătrundea în interiorul magazinului. Inculpatul din start şi-a recunoscut vina. El s-a înţeles cu stăpânii magazinului să le restituie paguba pricinuită. Cu acest scop, ar fi plecat la lucru în Rusia. La scurt timp, fugarul a fost prins şi extrădat autorităţilor moldoveneşti.
Despre fapta sa, inculpatul a povestit în detalii în şedinţă de judecată. El le-a declarat oamenilor legii că a profitat de momentul, când se afla într-o companie cu vânzătoarea şi i-a sustras cheia din buzunar. Femeia s-ar fi ameţit de la alcoolul consumat şi şi-a lăsat scurta mai departe de ea. Insul a scos cheia din haina femeii şi i-a făcut forma cheii pe un săpun. A doua zi a mers la o gheretă din oraşul Rezina şi a confecţionat un duplicat. Mai apoi, pe timp de noapte, când la magazin nu mai nimeni, el pătrundea în încăpere.
Instanța de judecată a stabilit că învinuitul a comis infracţiunea fiind în stare de ebrietate. Întrucât acesta avea antecedente penale, instanţa l-a trimis după gratii, unde se va afla 2 ani şi şase luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.